Протести у Вірменії: перекрили залізницю

Читать на русском
У Вірменії протестувальники перекрили залізничні колії, в результаті чого припинене курсування поїзда Гюмрі-Єреван.

У Вірменії в середу, 2 травня, протестувальники перекрили залізничні колії, в результаті чого припинене курсування поїзду Гюмрі-Єреван.

Про це повідомляє «Радіо Азатутюн» із посиланням на прес-службу компанії «Південно-Кавказька залізниця», пише «Слово і Діло».

Пашинян закликає до акту тотальної громадянської непокориЛідер вірменської опозиції Нікол Пашинян закликав своїх прихильників блокувати дороги та аеропорт Єревана.

За словами прес-секретаря компанії Вардана Алояна, в різних районах Вірменії, особливо в містах і передмістях, в тому числі в Гюмрі, протестувальники перекрили залізничні колії.

Також Алоян зазначив, що поки не зрозуміло, чи буде сьогодні курсувати поїзд за маршрутом Єреван-Тбілісі. За його словами, деякі працівники через перекриті шляхи не змогли дістатися роботи.

Нагадаємо, у Вірменії зранку 2 травня жителі села Паракар перекрили автотрасу з Єревана до міжнародного аеропорту «Звартноц».

Напередодні лідер протестного руху, керівник опозиційної парламентської фракції «Елк» Нікол Пашинян закликав прихильників із середи оголосити страйк і заблокувати всі дороги.

У вівторок парламент Вірменії не зумів обрати Пашиняна прем'єр-міністром. Його кандидатура була єдиною, але за неї проголосували лише 45 депутатів, проти – 56, оскільки Пашиняна відмовилася підтримати Республіканська партія, що має в парламенті більшість.

Пашинян буде знову висунутий фракцією «Елк» на посаду прем'єр-міністра на наступному засіданні парламенту Вірменії, яке заплановане на 8 травня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: