Посвідка на проживання в Україні видаватиметься у формі ID-карти

Читать на русском
В Україні з 1 червня посвідка на постійне проживання буде видаватися у формі ID-картки.  Раніше Кабмін заборонив оформляти паспорт громадянина України у формі книжки.

В Україні з 1 червня посвідка на постійне проживання буде видаватися у формі ID-картки.

Про це повідомляє «Урядовий портал», пише «Слово і Діло».

У МОН розповіли, навіщо абітурієнтам потрібна ID-картаШаров підкреслив, що право вступати за свідоцтвом про народження мають тільки ті, кому 14 років виповниться після 1 травня 2018.

«Уряд затвердив новий зразок бланка посвідки на постійне проживання та порядок її оформлення і видачі. Постанова прийнята на виконання вимог Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» з метою запровадження оформлення і видачі іноземцям та особам без громадянства посвідки на постійне проживання у формі картки, що містить безконтактний електронний носій», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що посвідка на постійне проживання, що не містить безконтактного електронного носія, оформлена та видана на підставі документів, поданих до 1 червня 2018 р., є чинною протягом строку, на який її було видано.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів заборонив оформляти паспорт громадянина України у формі книжки. Відповідну постанову «Про внесення зміни до пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 p.»

Також стало відомо, що безвізовим режимом з країнами Європейського союзу вже скористалося майже півмільйона громадян України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: