Переселенцям дозволять оформляти паспорта за місцем проживання

Читать на русском
Парламент ухвалив за основу законопроект номер 4023, що змінює процедуру оформлення документів, які засвідчують особу й підтверджують українське громадянство, жителями зони АТО або переселенцями.

Парламент ухвалив за основу законопроект №4023, що змінює процедуру оформлення документів, які засвідчують особу й підтверджують українське громадянство, жителями зони АТО або переселенцями.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба парламенту.

Рева пропонує змінити статус переселенцяМіністр соціальної політики України Андрій Рева заявив, що внутрішньо переміщені особи, які реально проживають на окупованій території і раз у два місяці відмічаються на підконтрольній території, не повинні мати статусу переселенців.

Зокрема, проект пропонує внести зміну до закону «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції», доповнивши його статтею 93 «Особливості оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення». Цією статтею передбачено, що оформлення відповідних документів людям, що продовжують мешкати в зоні АТО, здійснюється міграційним органом за місцем звернення особи чи її законного представника.

Оформлення документів для переселенців на підконтрольну Києву територію здійснюється міграційним органом за фактичним місцем проживання.

Законопроект передбачає також, що для внесення до документів відомостей про місце проживання може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців.

Як повідомлялося, понад 70 тисяч жителів зони АТО, а також внутрішньо переміщених осіб оформили в 2017 році біометричні паспорти.

Також у Міграційній службі розповіли про ситуацію з друком закордонних паспортів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: