У МЗС підрахували, скільки паспортів роздала Угорщина на Закарпатті

Читать на русском
Угорщина роздала громадянам України угорського походження на Закарпатті за різними оцінками понад 100 тисяч угорських паспортів.

Угорщина роздала громадянам України угорського походження на Закарпатті за різними оцінками понад 100 тисяч угорських паспортів.

Про це повідомив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає «Слово і Діло».

Яким буде курс Угорщини щодо України після перемоги Орбана?Прем'єр-міністр Угорщини оголосив про свою перемогу на парламентських виборах. Що перемога Орбана означає для України, розбирались експерти.

«За різними даними, в тому числі угорськими, угорських паспортів було більше 100 тисяч видано. Але тут питання в чому? Ці паспорти видавалися в основному до моменту отримання Україною безвізового режиму. Привабливість цього паспорта була практичною - можна було безпроблемно перетинати кордон, влаштовуватися на роботу в Угорщині та далі», - заявив Боднар.

Після такого кроку, за словами представника МЗС, від 30-ти до 40 тисяч працездатних українських громадян угорського походження виїхали в інші держави Європи на заробітки.

Як повідомлялося, паспорт громадянина України поліпшив позиції в рейтингу найбажаніших, зайнявши 91 місце.

Згідно з рейтингом, без віз або зі спрощеним порядком видачі власники українського паспорта можуть потрапити в 114 країн. Україна виділяють серед п'яти держав, які значно поліпшили свої позиції в порівнянні з минулим роком. До першої п'ятірки рейтингу увійшли Люксембург, Ірландія, Швейцарія, Португалія і Швеція. Росія опинилася на 87 місці, Білорусь - на 127, Молдова - на 90, Грузія - 96. Паспорт США - на 35-му місці. Замикають список Лівія, Ємен, Ерітрея, Ірак і Афганістан.

Раніше Румунія відмовилася надавати автономію етнічних угорців.

Нагадаємо також, що Орбан офіційно оголосив про перемогу на виборах в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: