Стало відомо, кого затримало НАБУ в справі АМПУ

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи затримали вісім підозрюваних у справі зловживань під час закупівель морських портів.

У рамках спецоперації детективів НАБУ та прокурорів САП в кримінальному провадженні за фактом заволодіння понад 247 мільйонами гривень Адміністрації морських портів України були затримані восьмеро підозрюваних.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Бюро.

«29-30 січня детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП повідомили про підозру в заволодінні понад 247 мільйонів гривень Адміністрації морських портів України восьми особам, серед яких колишні та чинні посадові особи АМПУ», – зазначили у відомстві.

За версією слідства, посадовці АМПУ у змові з приватними особами в 2015-2016 роках реалізували схему з розкрадання коштів на державних закупівлях послуг із днопоглиблення підхідних каналів та акваторій Бердянського та Маріупольського морських портів. Зокрема, йдеться про вчинення антиконкурентних дій із метою забезпечення перемоги заздалегідь визначеного учасника конкурсних торгів, а також подальшого завищення вартості виконаних ним робіт.

За інформацією «Слова і Діла», йдеться про екс-керівника АМПУ Андрія Амеліна, його заступника Ігоря Шубу, колишнього першого заступника директора АМПУ Юрія Наконечного, екс-начальника відділу закупівель АМПУ Олену Степанову, представника нерезидента Krayteks Group Holding Ltd Світлану Поклад, директора ТОВ «Техморгідробуд Миколаїв» Олексія Буштрука та кінцевого бенефіціара компанії Олександра Кучера, а також чинного заступника начальника Одеського філіалу АМПУ Артема Раковича.

Нагадаємо, журналіст «Слова і Діла» з'ясував, що спецоперація НАБУ проходить у рамках розслідування, пов'язаного з можливими фактами зловживань при закупівлі послуг із днопоглиблення в Бердянському та Маріупольському морських портах у 2015 та 2016 роках.

Також із джерел вдалося дізнатися, що двоє затриманих є представниками колишнього керівництва Адміністрації морських портів – це екс-керівник АМПУ Андрій Амелін та його заступник Ігор Шуба.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: