На Донбасі скоротять кількість блокпостів

Читать на русском
Формат роботи системи блокпостів у Донецькій і Луганській областях буде змінено в рамках проведення на Донбасі ООС.

Формат роботи системи блокпостів у Донецькій і Луганській областях буде змінено в рамках проведення на Донбасі ООС.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив заступник голови Національної поліції Костянтин Бушуєв, передає Інтерфакс-Україна.

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 травняСитуація на сході країни за станом станом на 06:00 2 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Перегляд формату роботи блокпостів спрямований передусім на зменшення соціальної напруженості, що виникала в зв'язку з перевірками на стоп-контролях, які фактично не виконують функцій, пов'язаних із забезпеченням оборони або національної безпеки.

«Їхню кількість буде зменшено. А порядок пропуску на блокпостах буде відрегульовано відповідно до рішень, які будуть ухвалені командуванням ООС», - зазначив заступник голови Нацполіції.

Водночас, за його словами, функції поліції в зоні проведення операції Об'єднаних сил залишаються незмінними. Крім того, продовжаться заходи поліції щодо недопущення потрапляння на підконтрольну Україні територію осіб, які мають намір дестабілізувати ситуацію, або тих, хто причетний до участі в незаконних збройних формуваннях.

Нагадаємо, з 30 квітня на Донбасі почалася Операція об'єднаних сил, до складу яких входять і органи Нацполіції.

У ЛНР заявили про перехід конфлікту в гарячу стадію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: