Карта ООС: ситуація на сході України на 2 травня

Читать на русском

Ситуація на сході країни за станом станом на 06:00 2 травня 2018 року по даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли

Протягом минулої доби обстановка на лінії фронту в районі відсічі збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях залишалася без змін. Бойовики окупаційних адміністрацій РФ продовжували обстріли наших оборонних позицій. Окрім цього, пізно ввечері з артилерії калібру 152 мм окупанти вели обстріл цивільної інфраструктури н.п. Троїцьке, де немає позицій Об’єднаних сил.

Загалом усі 55 ворожих обстрілів протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій і Луганській областях, визначені як прицільні. При цьому бойовики окупаційних адміністрацій РФ випустили по наших оборонних позиціях близько 80 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Військовослужбовці Об’єднаних сил 28 разів відкривали вогонь у відповідь, з метою збереження життя та здоров’я особового складу. При цьому наші захисники застосовували виключно дозволене Мінськими домовленостями штатне піхотне озброєння.

Внаслідок ворожих обстрілів отримали поранення двоє наших захисників. Стан їх здоров’я – середньої важкості.

Напрямки

Луганский напрямок

Тут протягом минулої доби зафіксовано 7 прицільних ворожих обстрілів.

Близько 18:00, протягом години, ворог випустив декілька мін з мінометів калібру 120 мм по оборонцям Світлодарська, ще декілька мін, близько опівночі – по захисникам Троїцького.

Ворожі обстріли з мінометів калібру 82 мм зафіксовано вдень по нашим опорним пунктам в районах Світлодарська та Луганського.

По захисникам вказаних оборонних позицій противник вів також провокаційні обстріли з озброєння БМП, гранатометів та стрілецької зброї.

Після 21:00 в районі Станиці Луганської з боку окупованої гори Князя Ігоря вів вогонь ворожий снайпер. Зазначимо, що в наслідок ворожих вогневих провокацій в цьому районі, розведення сил та засобів сторін знову неможливе. Ватажки окупаційних адміністрацій РФ продовжують нехтувати рішеннями Тристоронньої контактної групи та грубо порушувати попередні домовленості щодо дотримання режиму тиші.

Донецький напрямок

Зафіксовано 45 прицільних ворожих обстрілів.

Міномети калібрів 120 та 82 мм ворог застосував по наших захисниках н.п. Лебединське, Старогнатівка, Авдіївка, Невельське, та по оборонцям шахти Бутівка.

Провокаційні обстріли з боку бойовиків окупаційних адміністрацій РФ з гранатометів різних типів, озброєння БМП, стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів неодноразово спостерігалися в районах населених пунктів Мар’їнка, Лебединське, Широкине, Гранітне, Гнутове, Авдіївка, Верхньоторецьке, Старогнатівка, Опитне, Славне, Невельське, Водяне, Кам’янка, Піщевик, Красногорівка, Талаківка та по захисникам шахти Бутівка.

З 23:00, протягом півгодини бойовики російсько-терористичних військ випустили 15 снарядів з артилерії калібру 152 мм по цивільній інфраструктурі н.п. Троїцьке, де, як вже наголошувалося, немає позицій Об’єднаних сил.

На щастя, за наявною інформацією, жертв серед мирного населення немає.

Зазначаємо, що попри усі зусилля, які докладають для відновлення міст та сіл Донбасу українські військові та місцева влада, представники російсько-терористичних військ навпаки зацікавлені в максимальній кількості жертв та руйнувань.

Поточна ситуація на сьогодні, 2 травня, станом на 09:00

Сьогодні з опівночі вже зафіксовано 10 прицільних обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил.

Цієї ночі на Луганському напрямку російсько-окупаційні війська вели тривалі активні обстріли з мінометів калібру 120 мм тричі по захисникам н.п. Троїцьке, та двічі з мінометів калібру 82 мм по нашим оборонцям Світлодарська.

Також, після 04:00 по захисникам Троїцького вів вогонь ворожий снайпер, а близько 05:00 противник вів провокаційний вогонь з великокаліберних кулеметів в районі Зайцевого.

Загалом, з опівночі, станом на 09:00 2 травня ворог випустив по нашим опорним пунктам 60 мін з мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На Донецькому напрямку протягом цієї ночі зафіксовано 3 прицільні ворожі обстріли. З них двічі зі стрілецької зброї в районі Водяного, та з гранатометів й великокаліберних кулеметів поблизу Мар’їнки.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. Ситуація на лінії фронту перебуває під контролем Українських захисників.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: