У «ЛНР» заявили про перехід конфлікту в гарячу стадію

Читать на русском
Київська влада планує створити соціальну напруженість усередині республіки і підготувати грунт для вторгнення, стверджує Леонід Пасічник.

Конфлікт на Донбасі перейшов у гарячу стадію.

Про це сказав в. о. глави самопроголошеної «ЛНР» Леонід Пасічник, повідомляють сепаратистські ЗМІ в середу, 2 травня, пише «Слово і Діло».

У СБУ озвучили втрати за час АТОЗа чотири роки СБУ запобігла десяткам терактів, набула досвіду протидії розвідувально-підривній діяльності Росії.

«Нова хвиля військової і терористичної активності на Донбасі з боку чинної в Україні влади знову переводить конфлікт у гарячу стадію», - заявив Пасічник.

Як підтвердження він навів приклад нібито артобстрілу українськими військовими парадного розрахунку, який готувався до святкування Дня Перемоги, і мінометні обстріли зводжуваного енергомоста, і бомбардування безпілотним апаратом блокпоста «МВС ЛНР».

«Подібними діями київська влада планує, як й у 2014 році, залишити жителів республіки без світла і зв'язку, створити соціальну напруженість усередині республіки і підготувати грунт для вторгнення, ознаменувавши в такий спосіб припинення АТО і початок повномасштабних дій Операції об'єднаних сил (ООС)», - додав Пасічник.

При цьому, за його словами, «ЛНР» спрямовує всі сили на мирне будівництво та забезпечення гідних умов життя для людей.

Нагадаємо, станом на 2 травня 2018 року статус учасника бойових дій отримали понад 335 тисяч осіб.

Як відомо, ООС на Донбасі почалася 30 квітня поточного року. Зміна формату з антитерористичної операції на Операцію Об'єднаних сил передбачена законом про реінтеграцію Донбасу. Таким чином, наразі АТО на Донбасі офіційно завершилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: