У Києві побили нардепа Найєма: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

Мустафу Найєма побили в центрі Києва 30 квітня. Слово і Діло з'ясовувало, що про інцидент думають у соціальних мережах.
Слово і Діло

У центрі Києва 30 квітня після конфлікту на дорозі був побитий народний депутат України Мустафа Найєм. У нардепа зламана щелепа й діагностований струс мозку.

Конфлікт стався після того, як Найєм не пропустив на дорозі Mercedes, водій якого вийшов і вдарив нардепа. Згодом під'їхала ще одна машина, BMW, водій якої також завдав депутату тілесних ушкоджень. У результаті інциденту затримані троє чоловіків, у двох із них – російське громадянство. Ще один учасник конфлікту, за інформацією Найєма, зник і вилетів до Баку.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають про напад на Найєма.

«Тобто громадяни країни-агресора в центрі Києва спокійно роблять протиправні дії з завданням тілесних ушкоджень в бік представника української влади. Та що з нами таке? Росія веде війну проти України, вбиваючи українців на сході, анексуючи Крим. А в центрі Києва громадяни Росії спокійно б'ють громадянина України, ще й представника влади. Хотів написати про депортацію, але на думку спали думки про інше й більш радикальне покарання», – написав Олександр Хаджинов.

«Три екіпажі поліції, дві карети швидкої допомоги прибули на місце побиття нардепа Мустафи Найєма – ось що потрібно знати про рівне ставлення до громадян. Коли вам скажуть у поліції, що в них немає людей/машин/інших ресурсів, покажіть ось це фото. Уточню: це претензія саме до силовиків, а не до Мустафи. Він дійсно поводився гідно й гідний поваги», – написав журналіст Орест Сохар.

«Ситуація з Найємом типова для України. Отже, народний депутат (один із небагатьох, хто без охорони або зброї) вихопив від, хм, гостей зі сходу, назвемо їх так. Поліція, коли приїхала, змогла згодом затримати тих, хто не бив Найєма. Немає жодного сумніву, що вони за ґрати не сядуть. Наші суди – найгуманніші в світі. Того, хто зламав щелепу нардепу, прогнозовано не змогли затримати, й він виїхав за межі країни. Реформа в дії. Сам Мустафа, на 90 відсотків, після зламаної щелепи не зміг би застосувати зброю, проти якої у громадян так виступає. Поліція його захистила так само, як інших громадян, тобто ніяк», – написав Олександр Кравченко.

«Юні кадировці побили Найєма, українського парламентаря, в центрі Києва. Це тривожний сигнал. По-перше, маємо яскраву ілюстрацію, що буде з Україною в разі можливого «примирення» з Росією, відновлення колишнього безперешкодного режиму поїздок. У наших містах ставатиме дедалі більше такої «кавказької молоді». Беру в лапки, бо зухвала гіперагресивна поведінка таких чуваків пояснюється не стільки їхнім етнічним походженням, скільки особливостями путінського режиму», – вважає Михайло Басараб.

«Мустафу Найєма побили мажорчики, громадяни Росії, країни-окупанта. Як вони сюди потрапили? Запросто. Адже влада досі не запровадила візовий режим з окупантом і щедро приймає у себе весь подібний мотлох, який наживається тут на українцях, знущається й калічить. І не лише на Донбасі, а й у всій країні», – написав Олександр Аронець.

«Лише за кілька хвилин відчуттів по матерії Мустафа Найєм у реаліях зміг відчути підсумки своєї чотирирічної плідної діяльності. Вичислений Антоном Геращенком не напередодні «звіриного побиття» персонаж благополучно полетів до Баку, незважаючи на наявність собак із поліцією. BMW, з якого прилетіло в термос Мустафі, чудово відомий, усіма багаторазово сфотографований і ніким не переслідуваний. Загалом, можна спостерігати цілу низку успішних реформ, до яких доклав руку особисто Мустафа, а саме поліцейської й у перспективі прокурорської та судової», – написав Макс Бужанський.

Нагадаємо, прокуратура Києва оголосила про підозру всім зловмисникам, причетним до побиття народного депутата Мустафи Найєма.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: