Найєм заявив, що один з нападників на нього втік з України

Читать на русском
Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що один з учасників конфлікту, якого не затримала поліція, вилетів з України до Баку.

Народний депутат Мустафа Найєм заявив, що один з учасників конфлікту, якого не затримала поліція, вилетів з України до Баку.

Про це передає «Слово і Діло» з посиланням на сторінку нардепа в Facebook.

Найєма прооперували – нардеп ЛещенкоСергій Лещенко повідомив, що з боку учасників побиття його колеги Мустафи Найєма надходять пропозиції «вирішити питання».

«Поліції були відомі адреси його реєстрації, самого хлопця вже ідентифікували й обіцяли знайти, але щойно з'ясувалося, що він зник і встиг вилетіти до Баку рейсом з Борисполя», - написав Найєм у Facebook.

За його словами, автомобіль BMW (АА 9559 МІ), на якому приїхав зниклий учасник сутички, під час операції Перехоплення не зафіксували й авто досі не знайдено.

«Хоча все відбувалося в один і той же час, і другу машину знайшли. Відео відстеження автомобіля у слідства немає і воно не вимагалося. Крім цього, сам автомобіль був оголошений у розшук з великим запізненням», - заявив політик.

Нардеп також зазначив, що затриманим пред'явлено підозру лише за ст. 296 КК (хуліганство).

«Хоча - підкреслюю - спочатку усі четверо проходили за ст.122, оскільки епізодів побиття було два й участь у них брали кілька людей», - зауважив нардеп.

Найєм додав, що слідство «досі не звернулося до суду щодо проведення мені судово-медичної експертизи й доступу до матеріалів медичного обстеження».

«Без цих звернень та експертиз матеріали для передачі справи до суду будуть неповними. При цьому нам підтвердили, що чергові судді Шевченківського суду сьогодні (1 травня. - ред.) були на робочому місці», - додав Найєм.

За його словами, «на кількох людей у різних структурах вже вийшли з пропозицією домовитися - справу зам'яти, хлопців відпустити й спустити на «гальмах». Він висловив сподівання, що слідчі й прокуратура не порушуватимуть закон.

Речниця поліції Києва Оксана Блищик у коментарі Українській правді повідомила, що у справі правоохоронці проводять слідчо-розшукові дії.

«Якби поліції було відомо місце перебування (четвертого підозрюваного - ред.), його було би затримано», - заявила вона, коментуючи інформацію про можливий виліт до Баку четвертого фігуранта конфлікту.

Нагадаємо, напад на Найєма було скоєно 30 квітня. Йому зламали щелепу. Нардеп пояснив, що це був виключно дорожній конфлікт і його професійна діяльність тут ні до чого.

Прокуратура Києва N10 оголосила про підозру всім чотирьом зловмисникам, причетним до побиття народного депутата Мустафи Найєма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: