Загибель журналіста в Києві: подробиці

Читать на русском
У Києві 1 травня на Байковому кладовищі поховали журналіста Віталія Куксу, який в п'ятницю, 27 квітня, став жертвою вибуху в легковому автомобілі на Позняках.

У Києві 1 травня на Байковому кладовищі поховали журналіста Віталія Куксу, який в п'ятницю, 27 квітня, став жертвою вибуху в легковому автомобілі на Позняках.

Про це повідомляє Слово і Діло, з посиланням на ТСН.

ОБСЄ вимагає від України розслідування погроз журналістамАрлем Дезір звернувся до керівництва України з вимогою провести розслідування погроз, які надходять на адресу журналістів.

За попередніми даними, граната розірвалася саме в руках журналіста, а за кермом авто був 24-річний Андрій Сіроштан. Те, що сталося нардеп Ігор Мосійчук назвав сімейними розбірками між вітчимом та пасинком. У поліції цю інформацію не підтвердили, однак її спростували друзі загиблого.

За даними друзів загиблого журналіста, в автомобілі знаходився хлопець його дочки.

Друг загиблого Сергій Супрун відкидає будь-які сімейні сварки із застосуванням гранати і розповідає, що близькі помітили зміни в поведінці Віталія. За кілька днів до інциденту він змінив водія і видалив свою сторінку в соцмережі.

«Віталіка забирала і возила Лариса безпосередньо з роботи. І через кілька днів попросив, щоб його забирав і завозив інший. І ось кимось іншим виявився Андрій», - пояснив Сергій.

Бойовий побратим Кукси Олег Халупський стверджує, що Віталій вмів поводитися зі зброєю, знав усі ризики поводження з гранатами, тому відкидає версію про необережне поводження з боєприпасом.

«Те, що Віталік не став би грати з гранатою - це факт. Він був дуже далекий від гранати. Міг користуватися, знав, що це таке, але грати він би не став», - зазначив він.

Тим часом поліція максимально засекретила розслідування вибуху. Відомо, що потерпілий прийшов до тями і його допитали, він знаходиться в лікарні, стан його критичний. Вхід в його палату охороняють.

Також родичі письмово попередили лікарів про відповідальність за поширення будь-яких відомостей, тому медики ніякої інформації не надають.

Раніше в суботу, 21 квітня в одному з дворів Дніпровського району Києва вранці стався вибух.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: