Страхування журналістів: Стець досі не ініціював змін до законодавства

Читать на русском
Юрій Стець хотів запровадити обов'язкове страхування для журналістів. Майже за рік міністр не вніс змін до законодавства.
Юрій СтецьСлово і Діло

Міністр інформаційної політики Юрій Стець не виконав обіцянку найближчим часом ініціювати зміни до законодавства в частині обов'язкового страхування для журналістів.

Таку обіцянку міністр дав 3 травня минулого року, нагадує «Слово і Діло».

Копійка до копійки: які доходи у членів КабмінуСлово і Діло аналізувало, хто з членів Кабінету міністрів України задекларував найбільше доходів.

«З огляду на кричущі для сучасного світу випадки безкарності й піклуючись про безпеку журналістів, скоро Мінінформполітики ініціює зміни до законодавства в частині страхування. Тему порушимо разом із Радою Європи та НСЖУ, медійниками та страховиками», – сказав Стець.

20 квітня в міністерстві «Слову і Ділу» повідомили, що в червні минулого року був проведений перший етап експертних обговорень. За їх підсумками Мінінформполітики розробило проект змін до законодавства щодо запровадження механізму страхування журналістів. Станом на середину квітня цей проект ще очікує резолюції експертної ради при міністерстві. Внесення проекту змін на розгляд органів державної влади відбудеться наступного дня після резолюції ради.

Таким чином, майже за рік міністерство не внесло проект змін до законодавства, тому Стець із термінами своєї обіцянки не впорався.

Нагадаємо, в Інституті масової інформації заявили, що в 2017 році доступ до інформації для журналістів погіршився на 30%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: