Мінімалка не зросте: Гройсман назвав причини

Читать на русском
Український уряд наразі не має можливості для підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень.

Український уряд наразі не має можливості для підвищення мінімальної заробітної плати до 4200 гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман сказав у інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

За його словами, мінімальна заробітна плата залежить від розвитку національної економіки й має бути посильною для роботодавців.

«Окрім того, вона тягне за собою й бюджетні витрати. Це все має бути збалансованим. 3,2 тисячі – це був наш чіткий розрахунок. Тому будемо йти далі. І як економіка буде реагувати, так ми й будемо рухатися далі», – сказав Гройсман.

«Я за те, щоб мінімальна заробітна плата зростала, я за те, щоб галузеві зарплати зростали. Сподіваюся на те, що ми зможемо це робити далі, але зараз можливості для такого рішення немає», – додав він.

МВФ про підвищення мінімалки: немає можливостейУ МВФ заявили про відсутність можливостей для збільшення витрат державного бюджету на підвищення мінімальної зарплати в 2018 році.

На думку прем'єра, цього року середня заробітна плата може зрости до 10 тисяч гривень навіть без підвищення мінімальної зарплатні.

Раніше в Міністерстві фінансів заявили, що підвищення мінімалки до 4200 гривень обійшлося би бюджету в суму від 13 до 30 мільярдів гривень.

Як повідомлялося, з 1 січня 2018 року прожитковий мінімум становить 1700 гривень, а мінімальна зарплата – 3723 гривні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: