У Гройсмана знову заговорили про підвищення «мінімалки»

Читать на русском
Можливість подальшого підвищення мінімальної зарплати розглянуть після першого кварталу 2018 року.

За підсумками першого кварталу 2018 року уряд розгляне можливість подальшого підвищення мінімальної зарплати.

Про це в ефірі одного з телеканалів заявив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Кабміну.

«З 1 січня 2018 року розмір мінімальної заробітної плати складає 3723 гривень. Але в законі про державний бюджет України зафіксовано, що за підсумками I кварталу ми маємо повернутися до цього питання й розглянути можливість подальшого підвищення розміру мінімальної зарплати», – сказав він.

Водночас віце-прем'єр-міністр підкреслив, що для здійснення такого кроку мають бути економічні передумови.

«Ми маємо наростити темпи зростання економіки й отримати додатковий ресурс до державного бюджету. Адже рішення про підвищення розміру зарплат має бути перш за все економічно обґрунтованим», – зазначив Розенко.

Підвищення мінімалки в 2018 році: з чим це пов'язано та що дастьПрезидент виступив з ініціативою підвищення мінімалки до 4100 гривень, зв'язавши це з поліпшенням інвестклімату та надходженнями до бюджету. Ситуацію оцінили експерти.

Він також підкреслив, що підвищення соцстандартів і рівня соцзахисту населення – це ідеологія чинної влади: «Тому зарплати й пенсії зростатимуть і надалі».

Як відомо, з 1 січня 2018 року «мінімалка» становить 3753 грн.

Нагадаємо також, що президент Петро Порошенко обіцяє підвищення мінімальної зарплати в 2018 році до 4100 гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: