Бойовики погрожували затримати патруль ОБСЄ на Донбасі

Читать на русском
На блокпосту біля непідконтрольної уряду Горлівки прихильники окупантів провели огляд автомобілів СММ ОБСЄ і погрожували затримати патруль місії.

На блокпосту біля непідконтрольної уряду Горлівки прихильники окупантів провели огляд автомобілів СММ ОБСЄ і погрожували затримати патруль місії.

Про це повідомляє прес-центр Організації, передає «Слово і Діло».

Бойовики готуються ввести до Луганська армаду військової техніки – ОБСЄОБСЄ зафіксувала на околиці Луганська велику кількість військової техніки, яку розмістили бойовики.

«28 квітня 2018 року в 14:00 на блокпосту, розташованому на північ від н.п. Горлівка, 6 озброєних членів збройних формувань зупинили патруль СММ, що складається з 5 співробітників на двох броньованих автомобілях, які прямували з підконтрольних до непідконтрольних уряду районів Донецької області», - повідомили в організації.

Окупанти вимагали провести огляд багажників автомобілів СММ, і патруль прийняв цю вимогу. Потім окупанти зажадали перевірити всі ящики для інструментів з обох автомобілів, щоб «переконатися, що СММ не переміщує зброю», проте спостерігачі пояснили, що це буде обмеженням їх свободи пересування.

У відповідь бойовики запропонували або виконати вимоги, або повернутися на контрольовану України територію.

«Пізніше бойовики заявили, що в разі невиконання їхніх вимог викличуть «команду спеціального призначення», щоб та забрала спостерігачів в інше місце для перевірки вмісту обох автомобілів», - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі змогли повернутися на свою базу в окупованому Донецьку тільки після того, як показали бойовикам вміст ящиків з інструментами, аптечок і спальників.

Раніше, безпілотник спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував військову техніку бойовиків поблизу ОРЛО.

За минулу добу бойовики здійснили 61 обстріл – четверо українських бійців зазнали поранення, троє отримали бойове травмування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: