Наєв розповів, чи є в ООС Javelin

Читать на русском
Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що зараз у його підпорядкуванні протитанкові ракетні комплекси Javelin не перебувають.

Командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв заявив, що зараз у його підпорядкуванні протитанкові ракетні комплекси Javelin не перебувають.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «РБК-Україна» з посиланням на брифінг Наєва в Краматорську.

Американський «спис»: як Javelin зможе допомогти українським військамПоставка Javelin в Україну говорить про те, що США переходять до практичної підтримки нашої країни у війні з Росією.

«Я не є керівником Збройних сил України, я є тільки командувачем Об'єднаних сил, тому використовую лише ті сили й засоби, які є в моєму підпорядкуванні. Наразі в моєму підпорядкуванні протитанкові комплекси Javelin не перебувають», – заявив Наєв, відповідаючи на запитання щодо того, чи є на озброєнні ООС американські комплекси Javelin.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Держдепартаменті США підтвердили поставку в Україну протитанкових ракетних комплексів американського виробництва Javelin. Про те, що Україна отримала Javelin повідомляв і президент України Петро Порошенко.

За словами міністра оборони України Степана Полторака, практична підготовка українських розрахунків Javelin розпочнеться 2 травня на базі навчальних центрів ЗСУ.

Як відомо, ООС на Донбасі почалася 30 квітня поточного року. Зміна формату з антитерористичної операції на Операцію Об'єднаних сил передбачена законом про реінтеграцію Донбасу. Таким чином, наразі АТО на Донбасі офіційно завершилася.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: