G7 готова розширити санкції проти Росії

Читать на русском
Під час зустрічі глав МЗС країн великої сімки був досягнутий консенсус з приводу подальших обмежень проти РФ.

Міністри закордонних справ держав «Великої сімки» за результатами зустрічі в Оттаві, Канада заявили про готовність розширити санкції щодо Російської Федерації.

Про це йдеться в спільному комюніке міністрів, оприлюдненому в ніч на вівторок, 24 квітня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Подальші обмежувальні заходи можуть бути запроваджені, якщо цього вимагатимуть дії російської сторони.

Термін дії санкцій за порушення територіальної цілісності України «нерозривно пов'язаний» із «повним і незворотним» виконанням Росією Мінських домовленостей.

Глави МЗС країн «великої сімки» також виступили з критикою Росії за її «втручання в демократичні системи». Тих, хто має намір підірвати демократію, очікують «наслідки», заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, не вдаючись у деталі.

При цьому у вирішенні регіональних і глобальних конфліктів «Велика сімка» продовжить шукати можливості для діалогу з російською стороною. Москва повинна бути «конструктивним партнером», вважає виконувач обов'язків державного секретаря США Джон Салліван.

Нинішню поведінку російської сторони він назвав «неприйнятною». Зокрема, Салліван згадав отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в британському Солсбері, а також діяльність Росії на Донбасі, в Грузії і Молдові.

Раніше G7 ухвалила рішення про створення спецгрупи з відстеження поведінки РФ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: