Геращенко оцінила квітневу сесію ПАРЄ

Читать на русском
Перший заступник спікера Верховної Ради, член постійної делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко позитивно оцінила квітневу сесію ПАРЄ.

Перший заступник спікера Верховної Ради, член постійної делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко вважає, що квітнева сесія ПАРЄ була вдалою для України, хоча прогнозувалася як надскладна.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook, передає Слово і Діло.

«Очікувалося, що проросійське лобі активізує зусилля з повернення російській делегації, Генсек РЄ в своєму привітанні Путіна і словом не згадував Крим, бюро голосами лівих і любителів Кремля провалило ініціативу українців і британців щодо дебатів по Криму і Солсбері. Але. Командна, злагоджена робота нашої делегації переламала ситуацію», - написала Геращенко.

ПАРЄ визнала окупацію Донбасу Росією: що пишуть у соцмережахПАРЄ врахувала поправки української делегації й визнала, що частина Донбасу окупована Росією.

За її словами, українській стороні вдалося внести поправку в резолюцію по невиконанню резолюцій країнами - членами РЄ про фактичний контроль РФ на окупованому Донбасі.

«Дебати по Сирії стали дебатами щодо злочинів РФ і в Сирії, і на Донбасі, і в Солсбері, і в Криму. У резолюціях щодо протидії гібридної війні і ВПО згадуються злочини РФ і причетність до всіх воєн на континенті, і реальних, і гібридних», - написала вона.

«Резолюція по корупції вийшла зубастою, а під час дискусії РФ і її друзі звучали частіше, ніж Азербайджан», - зазначила Геращенко.

Крім того, на сесії було «прийнято ще кілька важливих резолюцій з проблем журналістів та інших тем», зауважила Геращенко.

Нагадаємо, Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що непідконтрольні Україні території Донбасу окуповані Росією.

Як в соціальних мережах відреагували на рішення Асамблеї - в нашому огляді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: