ПАРЄ визнала окупацію Донбасу Росією: що пишуть у соцмережах

Читать на русском

ПАРЄ врахувала поправки української делегації й визнала, що частина Донбасу окупована Росією.
Слово і Діло

Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що непідконтрольні Україні території Донбасу окуповані Росією.

При ухваленні резолюції «Про надзвичайний стан і відступі від Конвенції про права людини» депутати врахували поправки української делегації. Крім того, ПАРЄ знову засудила російську агресію проти України.

«Слово і Діло» з'ясовувало, як у соціальних мережах відреагували на рішення Асамблеї.

«Ще одне рішення, яке вказує на агресію РФ. Маю на увазі резолюцію ПАРЄ, в якій ідеться про окупацію Росією ОРДЛО. Цей рік дуже важливий з точки зору того, чи дасть посилення міжнародного тиску на російську владу реальний результат – початок деокупації українських територій», – написала політолог Олеся Яхно-Білковська.

«Ми ухвалили закон, в якому позначили окупацію та агресію, реакція колег з ЄС не змусила себе чекати! Нас і надалі підтримуватимуть, лише чекають від нас перших активних дій і заяв», – вважає волонтер Семен Кабакаєв.

«Це перемога українського дипломатичного корпусу та української делегації в ПАРЄ. Це перемога, яка ставить хрест на російській пропагандистській тезі про «громадянську війну в Україні», яку варвари активно просували на різних європейських майданчиках. Це перемога, яка в перспективі розширить відповідальність Росії за агресію проти України й за грубе порушення норм міжнародного права. Росія – окупант, і цей факт визнає світ. На жаль, лише на четвертому році війни, а не відразу», – написав політичний аналітик Павло Нусс.

«Сподіваюся, більше не доведеться в Україні зустріти людину, яка б заперечувала факт російсько-української війни з аргументами «що ж інші подумають, є ж міжнародне право», – написав Віталій Кузьменко.

«Краще пізно, ніж ніколи, тому всіх вітаю, а паралельно сподіваюся на нові механізми, які змусять РФ ганебно піти з нашої землі. Перш за все чекаю таких механізмів від нашої держави», – написав Назар Приходько.

Нагадаємо, ПАРЄ відмовила в проведенні термінових дебатів із питань отруєння екс-розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та виборів у Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: