У ПАРЄ визнали Донбас окупованим РФ

Читать на русском
Парламентська асамблея Ради Європи визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу.

ПАРЄ визнала окупацію Російською Федерацією непідконтрольних Україні територій Донбасу.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в резолюції «Про надзвичайний стан...», присвяченій випадкам призупинення окремих статей Європейської конвенції з прав людини.

В ООН назвали кількість жертв на Донбасі за 4 роки війниЗа чотири роки війни на Донбасі, жертвами конфлікту стали майже 12 тисяч мирних жителів. Понад дев'ять тисяч отримали поранення, і більше 2,5 тисяч загинули.

На сьогодні можливість призупинення вже задіяли Україна (після нападу РФ), Франція (після терористичних атак) і Туреччина (після спроби перевороту).

При розгляді українського блоку Асамблея майже одноголосно підтримала дві поправки, які підтверджують, що неконтрольовані урядом території Донецької та Луганської областей є «тимчасово окупованими територіями, які контролюються Російською окупаційною адміністрацією».

За дві відповідні поправки проголосували 98-100 депутатів, проти – 3-4 депутати. Проти підтвердження такого визнання голосували парламентарі, які належать до проросійських сил – німецькі «Ліві» та «Альтернатива для Німеччини», а також нідерландської Соцпартії.

Також у цій резолюції ПАРЄ підтвердила засудження російської агресії проти України, яка здійснена з порушенням міжнародного гуманітарного права та принципів Ради Європи.

Раніше ПАРЄ відмовила в проведенні термінових дебатів щодо виборів у Криму та отруєння в британському Солсбері екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: