Росія відмовляється виконувати рішення ПАРЄ

Читать на русском
Російська Федерація ніколи не буде виконувати санкції, затверджені Парламентською асамблеєю Ради Європи.

Російська Федерація ніколи не буде виконувати санкції, затверджені Парламентською асамблеєю Ради Європи.

Як інформує «Слово і Діло», про це в Страсбурзі в четвер, 26 квітня, заявив депутат Держдуми, голова комітету в закордонних справах Леонід Слуцький, повідомляє «Європейська правда».

Піти не можна залишитися: які переваги надає рішення ПАРЄ щодо ДонбасуРішення ПАРЄ про визнання Росії окупантом підсилює позиції України в переговорах про врегулювання конфлікту на Донбасі.

Російська делегація відсутня в складі Асамблеї, оскільки не подала до Страсбурга свій персональний склад у знак протесту проти санкцій. Однак російських делегатів запрошують до участі в спеціальному комітеті, який розглядає можливість зняття з РФ санкцій і її повернення до роботи в ПАРЄ.

Цього разу російську сторону на цій зустрічі представляє Слуцький. Перед початком зустрічі на запитання журналістів про те, коли РФ почне виконання санкцій, він відповів коротко: «Ніколи». В січні таку саму позицію оприлюднив його колега Костянтин Косачев, голова комітету Ради Федерації в закордонних справах.

Як відомо, Слуцький, як і Косачев, перебуває під санкціями Європейського Союзу, щодо нього діє заборона на в'їзд, але в разі його участі в міжнародних подіях дія заборони призупиняється.

Як повідомлялося, напередодні ПАРЄ заявила про російську війну проти України й закликала Росію припинити постачати зброю, боєприпаси та військових на схід України.

Раніше ПАРЄ визнала окупацію частини Донбасу Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: