Роскомнагляд заблокував ІР-адреси Facebook і Twitter

Читать на русском
Роскомнагляд вніс до реєстру заборонених сайтів IP-адреси, які належать Facebook, Twitter, та найбільшим російським інтернет-компаніям.

Роскомнагляд вніс до реєстру заборонених сайтів IP-адреси, які належать Facebook, Twitter, та найбільшим російським інтернет-компаніям - «Яндексу», «ВКонтакте» і «Однокласникам».

Про це повідомляє «Медуза» з посиланням на телеграм-канал RKNShowtime, який стежить за поповненням реєстру заборонених сайтів, пише «Слово і Діло».

Дуров пообіцяв мільйони доларів на обхід блокування в РФЗасновник Telegram почав виплачувати біткоїн-гранти адміністраторам проксі і VPN-сервісів. Протягом цього року він обіцяє пожертвувати мільйони доларів особистих коштів на ці цілі.

Зазначається, що під блокування потрапила одна з 4 основних IP-адрес «ВКонтакте». На сайті Роскомнагляду повідомляється, що доступ до цієї адреси обмежений, а приводом для блокування став запит Генпрокуратури.

Також заблоковані 1 IP-адреса «Однокласників», 5 - «Яндекса», 3 - Twitter, 5 - Facebook. Крім цього, у реєстр внесли IP-адреси Amazon (14), Microsoft (29), Google (33).

У соцмережах висунули версію, що Роскомнагляд міг заблокувати саме ті ІР-адреси, якими користувалася людина, що відкрила одночасно на своєму пристрої і месенджер Telegram.

Раніше користувачі з різних регіонів Росії повідомляли про проблеми з доступом до сайту відеохостингу YouTube.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський суд Москви ухвалив заблокувати месенджер Telegram на території Росії за відмову передати ФСБ ключі шифрування від листування користувачів.

16 квітня 2018 року російські провайдери почали блокувати месенджер Telegram на території Росії.

Пізніше стало відомо, що Telegram у РФ працює, а сайт Роскомнагляду - ні. Також у користувачів виникли труднощі з доступом до інших ресурсів.

Також Роскомнагляд погрожував заблокувати Facebook.

Тим часом Telegram продовжує залишатися доступним російським користувачам, на відміну від, наприклад, Google.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: