Роскомнагляд подав позов про блокування Telegram у Росії

Читать на русском
Роскомнагляд звернувся до суду з позовною заявою про обмеження доступу до інформаційних ресурсів Telegram через ненадання месенджером ключів шифрування.

Роскомнагляд звернувся до суду з позовною заявою про обмеження доступу до інформаційних ресурсів Telegram через ненадання месенджером ключів шифрування.

Як інформує «Слово і Діло», творці месенджера порушили одну зі статей місцевого закону «Про інформацію», йдеться в повідомленні Роскомнагляду.

Telegram-канали про українську політику, на які варто підписатисяНа які канали підписатися в Telegram, щоб отримувати цікаві новини про українську політику, – в ексклюзивному матеріалі Слова і Діла.

«Позовна заява подана в зв'язку з виявленням ФСБ Росії невиконання компанією Telegram Messenger Limited Liability Partnership обов'язків організатора поширення інформації, встановленої пунктом 4.1 статті 10.1 Федерального закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», – зазначили у відомстві.

Ця стаття говорить про те, що «Організатор поширення інформації в мережі інтернет зобов'язаний зберігати на території Російської Федерації текстові повідомлення користувачів мережі інтернет, голосову інформацію, зображення, звуки, відео, інші електронні повідомлення користувачів мережі до шести місяців від моменту закінчення їх прийому».

Творець месенджера Telegram Павло Дуров поки не прокоментував позов від російських чиновників.

Раніше повідомлялося, що Роскомнагляд надіслав Telegram повідомлення «про необхідність виконання обов'язків організатора поширення інформації». Це сталося через те, що в грудні 2017 року російський суд оштрафував месенджер за відмову передати ключі шифрування ФСБ.

У Telegram було 15 днів, до 4 квітня, на передачу необхідної інформації ФСБ. Згідно із законом, попередження Роскомнадзора – перший етап процедури блокування месенджера на території Росії. Після закінчення 15 днів Роскомнагляд отримав право звернутися до суду для блокування Telegram.

За кілька днів до позовної заяви представники месенджера Telegram оприлюднили відповідь Роскомнагляду, де йдеться про відсутність технічних можливостей для передачі ключів шифрування від листувань користувачів.

Нагадаємо, масштабний збій у роботі Telegram стався в четвер, 29 березня, в усьому світі.

Дуров назвав причиною збою в Telegram відключення живлення серверів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: