Дуров розповів, як можна обійти блокування Telegram

Читать на русском
В адміністрації месенджера Telegram обіцяють вирішити питання обходу блокування з допомогою вбудованих методів, які не потребують дій користувачів.

В адміністрації месенджера Telegram обіцяють вирішити питання обходу блокування з допомогою вбудованих методів, які не потребують дій користувачів.   Як інформує «Слово і Діло», про це в п'ятницю, 13 квітня, заявив власник Telegram Павло Дуров у своєму акаунті в соцмережі «ВКонтакте».

Дуров назвав причину збою в TelegramTelegram припинив працювати в Європі через відключення живлення серверів. На цей момент провайдер центру обробки даних налагоджує силове обладнання.

Він зазначив, що цей спосіб не потребує від користувачів жодних дій.

«Telegram використовуватиме вбудовані методи обходу блокувань, які не потребують дій від користувачів, проте 100-відсоткрва доступність сервісу без VPN не гарантована», – написав Дуров.

Він додав, що в перші години блокування сторонні VPN/Proxy-сервіси можуть бути перевантажені й із великою ймовірністю працюватимуть повільно. Проте незалежно від наявності блокування Telegram збереже можливість централізовано розсилати повідомлення всім російським користувачам, інформуючи про розвиток ситуації.

«Важливо: не видаляйте та не встановлюйте заново Telegram із виникненням проблем зі зв'язком. Намагайтеся своєчасно завантажувати оновлення Telegram в AppStore або Google Play», – написав він.

Дуров наголосив, що «конфіденційність не продається, а права людини не мають бути поставлені під загрозу через страх або жадібність».

Раніше Таганський суд Москви задовольнив позов Роскомнагляду про негайне блокування Telegram на території Росії через відмову надати ФСБ ключі для дешифрування повідомлень користувачів. Згідно з рішенням суду, обмеження може бути зняте, якщо Telegram надасть ФСБ ключі шифрування.

Нагадаємо, 6 квітня Роскомнагляд попросив Таганський суд заблокувати Telegram за відмову компанії передати ФСБ ключі шифрування, щоб спецслужба могла прочитати переписку користувачів. У Telegram заявляли, що зробити це технічно неможливо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: