Слідом за Telegram. Роскомнагляд погрожує заблокувати Facebook

Читать на русском
Соцмережа Facebook може виявитися заблокованою в РФ у 2018 році. Про це заявив голова Роскомнагляду Олександр Жаров.

Соцмережа Facebook може виявитися заблокованою в РФ ще в 2018 році.

Про це заявив в інтерв'ю російській газеті «Известия» голова Роскомнагляду Олександр Жаров, пише «Слово і Діло».

Нові заборони в Росії: які інформаційні технології під табуДерждума Росії у зв'язку з блокуванням месенджера Telegram проаналізує необхідність законодавчо виключити використання VPN-сервісів.

Чиновник перерахував пункти, які «мають бути виконані» компанією до кінця 2018 року. У їх числі локалізація баз даних російських громадян на території РФ, видалення забороненої інформації, а також «дотримання інших законів».

«Якщо нічого з цього або що-небудь з цього не буде виконано, або російську державу не буде поінформовано про намір провести такі дії, то, очевидно, постане питання про блокування», - заявив Жаров.

Він також повідомив, що регулярно зустрічається з представниками Facebook, і що в лютому 2018 року на чергових переговорах він ще раз підтвердив позицію відомства.

Голова Роскомнаглдяу також поставив під сумнів роботу на території Росії сервісів Amazon і Google, IP-адреси яких відомство почало закривати у зв'язку зі спробою заблокувати роботу месенджера Telegram на території Росії.

У Шуфрича та Бойка так і не з'явились обіцяні ними особисті сторінки в соцмережахГолова фракції Опоблоку Юрій Бойко та його однопартієць Нестор Шуфрич провалили обіцянку створити сторінки в соцмережах, н зважаючи на те, що партія витрачає чималі гроші на рекламу в інтернеті.

Під час обмеження доступу до Telegram відомством було заблоковано понад 15 мільйонів IP-адрес, через які жителі Росії могли користуватися месенджером. Зокрема, був закритий доступ майже до половини IP-адрес сервісу Amazon.

Нагадаємо, Дуров пообіцяв мільйони доларів на обхід блокування в РФ.

Раніше Роскомнагляд оголосив про запуск процедури блокування доступу до сервісу Telegram на території Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: