Хто з політиків наобіцяв більше за всіх у квітні

Читать на русском

Обіцяти менше політики не стали, зате в їхніх словах стала частіше звучати тема майбутніх виборів. Наприклад, нардеп Олег Ляшко дав цілих шість обіцянок, пов'язаних із його можливим приходом до влади. «Слово і Діло» розбиралося, хто з політиків найбільше наобіцяв у квітні.

Лідером за обіцянками став голова Дніпропетровської обладміністрації Валентин Резніченко – в нього їх 16. У квітні чиновник багато говорив про дороги. І обіцяв, зокрема, в травні відремонтувати дорогу на вулиці Центральній у селі Затишне, а в червні завершити ремонт доріг на вулиці Крайній в Підгородньому.

Крім того, Резніченко заявив про намір цього року очистити річку Орель. «Приведення до ладу Орелі – одне з головних екологічних завдань для нас цього року», – підкреслив він. Також цьогоріч голова ОДА обіцяв реконструювати відразу дві школи в Дніпрі – №9 і №126. За його словами, в школі №9 ремонтні роботи вже стартували.

Трохи менше, 14 обіцянок, дав прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Багато з них також стосуються українських доріг. За словами прем'єра, в 2019 році на ремонт траси Київ-Одеса буде виділено близько 1,7 млрд грн. До 2022 року Гройсман поставив собі за мету відремонтувати близько 6,7 тисячі кілометрів доріг. Також він пообіцяв сформувати та подати на розгляд уряду Державну програму безпеки руху. «Щороку на наших дорогах гинуть 3,5 тисячі осіб, травмуються – набагато більше. Потрібно негайно змінювати ситуацію», – підкреслив Гройсман.

Серед пріоритетів прем'єра також медицина. Під час години запитань до уряду у Верховній Раді Гройсман пообіцяв представити програму підтримки й розвитку екстреної медицини.

Валентин РезніченкоГолова Дніпропетровської обласної державної адміністрації
Резніченко обіцяє капітально відремонтувати опорну школу в смт Софіївка в 2019 роціСказано 17 квітня 2018 р.Статус обіцянки: Архів

У Раді більше за всіх обіцяв народний депутат Олег Ляшко. У квітні лідер Радикальної партії розповідав, що він зробить у разі перемоги на президентських виборах. «Справжню реформу парламенту, не лише парламенту, але й політичної системи України, пропонує Радикальна партія. Коли я буду президентом, ми внесемо зміни до Конституції. По-перше, скорочення чисельності депутатів Верховної Ради до 250, скасування депутатської недоторканності, зміна виборчої системи, запровадження механізму відкликання депутатів. Усунення шляхом змін до Конституції дуалізму й протистоянь між центрами влади», – так коротко Ляшко окреслив свої плани.

Шість обіцянок цього місяця дав мер Івано-Франківська Руслан Марцінків. Наприклад, восени, за його словами, в місті висадять близько 700 дерев. Стільки ж департамент благоустрою висадив навесні.

Також міський голова заявив, що школу в селі Хриплин цього року добудувати не встигнуть, проте пообіцяв відкрити її в 2019 році.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» зібрало обіцянки Кабінету міністрів України за березень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: