Сан-Марино хоче стати світовим блокчейн-хабом

Читать на русском
Республіка Сан-Марино представила плани свого становлення в якості провідного світового центру blockchain.

Республіка Сан-Марино представила плани свого становлення в якості провідного світового центру blockchain.

Така інформація була надана ЗМІ, пише «Слово і Діло».

Блокчейн у держструктурах: які країни вже використовують технологіюБлокчейн вже успішно використовується в 14 країнах світу, включно з Україною, де земельний кадастр працює на цій технології.

San Marino Innovation, департамент Республіки, що спеціалізується на інноваціях, підтвердив створення спільного підприємства з естонським розробником технології blockchain Polybius.

В рамках співпраці Сан-Марино планує розвивати інфраструктуру, регулювання і технічні знання, щоб стати центром blockchain.

Спільне підприємство, створене в партнерстві з консалтинговою компанією Olympus Advisors, що базується в Сан-Марино, відповідно до закону Республіки передбачає включення нової компанії в розвиток простору blockchain.

«Ми - найстаріша в світі Республіка, і ми пишаємося тим, що починаємо своє перетворення під егідою технологій», - зазначив держсекретар Сан-Марино з економічного розвитку А. Зафферані.

«Ми вважаємо, що ця співпраця зробить істотний вплив на економіку і перетворення інноваційного сектора, який лежить в основі нашої стратегії розвитку. Республіка також візьме актуальне регулювання, щоб стати провідним світовим центром blockchain».

Раніше країни Євросоюзу підписали блокчейн-угоду.

Нагадаємо, в Україні створять партію на блокчейні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: