Країни Євросоюзу підписали блокчейн-угоду

Читать на русском
21 країна Євросоюзу і Норвегія домовилися про партнерство в сфері розвитку блокчейн-технологій. У 2019 може з'явитися система транскордонних платежів.

21 країна Євросоюзу і Норвегія домовилися про партнерство в сфері розвитку блокчейн-технологій. У 2019 може з'явитися система транскордонних платежів.

Як повідомляє прес-служба Єврокомісії, 21 країна Євросоюзу, а також Норвегія, яка не входить до Союзу, підписали декларацію про створення Європейського партнерства в сфері блокчейн-технологій, пише «Слово і Діло».

Від біткойна до виборів президента. Як блокчейн усуне корупцію в УкраїніТехнологія блокчейн (Blockchain) у майбутньому допоможе уникнути корупції в державі. Технологію вже успішно протестували в процесі виборів.

«Для експлуатації можливостей технології блокчейн країни, що підписали декларацію хочуть створити Європейське партнерство для розвитку блокчейн-інфраструктури, яка допоможе запропонувати цифрові послуги, які викликають довіру, в рамках єдиного ринку», - йдеться в декларації.

Але більш цікавим є той факт, що в рамках договору також планується створення системи транскордонних платежів вже в 2019 році.

Є й країни, які поки що не підписали декларацію - це Хорватія, Кіпр, Данія, Греція, Угорщина, Італія, Румунія. Решта учасників договору закликають їх приєднатися до угоди.

Раніше стало відомо про намір США впровадити блокчейн для голосування на виборах.

Нагадаємо, Чилі переводить контроль над енергоресурсами на блокчейн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: