Кличко анонсував відкриття оновлених туристичних об'єктів у Києві

Читать на русском
Мер столиці Віталій Кличко розповів, як столична влада планує підвищувати туристичний потенціал Києва.

Мер столиці Віталій Кличко, розповів про плани відкрити в Києві кілька оновлених туристичних об'єктів, які допоможуть залучити більше туристів до Києва.

Про це заявив мер столиці Віталій Кличко в ефірі телеканалу «Київ», повідомляє прес-служба, передає Слово і Діло.

За його словами, тільки в травні місто відвідають десятки тисяч гостей, які приїдуть подивитися фінал Ліги чемпіонів УЄФА.

«26 травня відбудеться фінал Ліги чемпіонів. Ми очікуємо багато туристів. Наше завдання - щоб кожен з них, повернувшись додому, розповів, яке чудове місто Київ. Туристична галузь - одна з прибуткових статей кожного міста. У минулому році нашу столицю відвідали півтора мільйона туристів. В цьому році ми очікуємо два з половиною мільйона гостей», - розповів Кличко.

Дороги, парки та дитсадки: що Кличко обіцяв зробити «на благо всіх киян»Слово і Діло розбиралося в обіцянках столичного мера Віталія Кличка на 2018 рік. У планах – турбота про дітей і нові парки.

Він підкреслив, що у Києва великий туристичний потенціал, його потрібно розвивати.

«У цьому році будуть оновлені, зокрема, Володимирська гірка, Алея художників, Пейзажна алея. Ми скоро будемо відкривати дуже гарні сходи від Пейзажної алеї до урочища Гончара - Кожум'яки. Облаштуємо територію навколо Андріївської церкви», - повідомив Кличко.

Кличко нагадав, що кожен турист в середньому витрачає в Києві 150 дол. на добу. І ці кошти - теж інвестиції в економіку столиці.

Він уточнив, що восени Київ прийматиме 56-й Конгрес Всесвітньої боксерської Ради, що також приверне туристів.

«Ми очікуємо візит багатьох гостей, а також більш ніж 600 учасників Конгресу з понад 100 країн світу - зірок боксу, промоутерів, суддів і спортивних функціонерів. Це ще одна чудова нагода залучити більше гостей до Києва, презентувати наше місто. І моя місія, як мера столиці, - робити все, щоб до нас приїжджало якомога більше людей», - зазначив Віталій Кличко.

«Слово і Діло» зафіксувало 411 обіцянок столичного мера, більшість з яких він виконав. Рівень його відповідальності - 45%.

Раніше аналітики порталу розібралися, що мер обіцяв киянам в 2018 році і чим їх розчарував в 2017-м.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: