День в АТО: 33 обстріли, п'ятеро поранених

Читать на русском
З початку доби бойовики 33 рази обстріляли позиції Збройних сил України в зоні АТО, використовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння.

З початку доби бойовики 33 рази обстріляли позиції Збройних сил України в зоні АТО, використовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Поранено четверо українських військовослужбовців, ще один отримав бойову травму.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Визнання окупації Донбасу: що маніпулятивного було в рішенні ПАРЄ?Парламентська асамблея Ради Європи визнала, що непідконтрольні Україні території Донбасу окуповані Росією. Про тонкощі рішення розповіли експерти.

«Зокрема, на луганському напрямку з реактивних систем залпового вогню, а також 152 мм артилерії, мінометів калібру 120 мм і озброєння танка агресор обстріляв наші зміцнення поблизу Новолуганського. Також 120 і 82 мм міномети окупанти застосували в районі Троїцького», - йдеться в повідомленні.

За даними штабу, з 120 мм мінометів, БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по захисникам Новозванівки, з мінометів калібру 120 мм - силам АТО поблизу Луганського, а міномети калібру 82 мм, гранатомети і озброєння БМП задіяв неподалік Новоселівки.

Карта АТО: ситуація на сході України на 25 квітняСитуація на сході країни станом на 06:00 25 квітня 2018 року по даним РНБО України, прес-центру АТО, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

На донецькому напрямку із заборонених 120 мм мінометів і гранатометів обстріляли сили АТО поблизу Верхньоторецька, Шахти «Бутівка» і Водяного.

«Також з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем і стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисникам Авдіївки і Шахти «Бутівка», з озброєння БМП - під Талаківкою і Богданівкою, з великокаліберних кулеметів - поблизу Павлопіля, Гнутово, Славного і Красногорівки, а з стрілецької зброї - по захисникам Широкино», - відзначили в штабі АТО.

Крім цього, в районі Талаківки незаконні збройні формування застосували протитанковий ракетний комплекс, а під Гнутово - вели снайперський вогонь.

В результаті бойових дій з боку бойовиків четверо українських захисників отримали поранення. Ще один український військовослужбовець отримав бойову травму. Постраждалих оперативно доставили в лікувальні установи, їм надали медичну допомогу.

Як раніше повідомлялося, бойовики знову обстріляли Донецьку фільтрувальну станцію.

Нагадаємо також, що в ПАРЄ визнали Донбас окупованим РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: