Порошенко зустрівся з предстоятелями православних церков

Читать на русском

Президент України і предстоятель УПЦ (МП) обмінялися думками щодо активізації міжконфесійного діалогу в Україні.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч із предстоятелями православних церков.

Також глава держави прийняв для передачі Вселенського патріарха Варфоломія звернення про надання Українській церкві томосу про автокефалію з підписами всіх архієреїв Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. Про це повідомляє прес-служба глави держави, передає «Слово і Діло».

Єдина помісна Церква: утопія чи реальна перспектива?Президент України заявив, що Україна як ніколи близька до створення власної автокефальної помісної церкви. Чи так це та в чому основні перепони?

«Святійший патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет офіційно передав президенту звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання українській церкві томосу про автокефалію, підписане всіма архієреями УПЦ(КП)», – йдеться в повідомленні.

Патріарх Філарет зазначив, що звернення підписане всіма архієреями, й висловив надію, що рішення Вселенського патріарха Варфоломія стане початком визнаної Української помісної православної церкви: «Українська держава пройшла випробування війною й війна довела, що Україна є і буде. А раз Україна є й буде, то в цій Україні, щоб вона була державою, має бути церква – духовна основа. Тому ми й боремося за те, щоб українська держава мала цю духовну основу».

Глава держави також провів зустріч із предстоятелем УАПЦ митрополитом Київським і всієї України Макарієм і офіційно прийняв звернення до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Українській церкві томосу про автокефалію з підписами всіх архієреїв УАПЦ.

Порошенко подякував предстоятелям за зібрані підписи й підготовлені звернення до Вселенського патріарха. Також президент провів зустріч із предстоятелем Української православної церкви Московського патріархату митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. Глава держави розповів митрополиту про свій візит до Стамбула, де провів зустрічі зі Вселенським патріархом і членами Синоду Вселенського патріархату, які були присвячені перспективам надання томосу на автокефалію Українській православній церкві.

«Відбулася багатогодинна бесіда про долю України, про долю української церкви. Його святість дуже активно передавав турботу про всіх громадян України, підтримку нашій країні у відбитті агресії в дуже непрості часи, коли Україна втрачає найкращих своїх синів і дочок», – повідомив Порошенко.

Президент України і предстоятель УПЦ (МП) обмінялися думками щодо активізації міжконфесійного діалогу в Україні.

Нагадаємо, 18 квітня до Ради надійшов проект постанови про єдину церкву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: