У Кремлі відреагували на «церковну ініціативу» Порошенка

Читать на русском
Російська Федерація виступила з критикою створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Російська Федерація виступила з критикою створення в Україні єдиної помісної православної церкви.

Створення автокефальної помісної церкви в Україні викличе церковний розкол. Як інформує «Слово і Діло», про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков на прес-конференції в четвер, 19 квітня, повідомляє РІА «Новости».

Рада підтримала постанову про єдину помісну церкву: як голосували нардепиНардепи підтримали звернення Порошенка до патріарха Варфоломія про створення єдиної православної церкви в Україні.

За словами Пєскова, така ініціатива не знайде підтримки в Росії.

«Ви знаєте позицію Російської православної церкви, патріарха всія Русі з цього питання. І звичайно, скажімо так, якісь дії, спрямовані на розкол церкви, навряд чи можуть підтримуватися й навряд чи можуть вітатися», – заявив Пєсков журналістам.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила постанову про звернення до Вселенського патріарха Варфоломія з проханням надати томос про автокефалію українській православній церкві.

Напередодні Порошенко зустрівся з головами православних церков України та прийняв звернення від двох церковних ієрархів для передачі Вселенському патріарху Варфоломію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: