Це випадково: Омелян пояснив, чому його дружина народжувала в США

Читать на русском
Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, чому його дружина, дизайнер Світлана Бевза, народжувала в Нью-Йорку, у відповідь на критику громадськості.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян пояснив, чому його дружина, дизайнер Світлана Бевза, народжувала в Нью-Йорку, у відповідь на критику громадськості.

Він написав у Facebook, що це сталося випадково, передає «Слово і Діло».

19 квітня Бевза народила дочку Анну в нью-йоркській клініці. Син Марк, якому зараз три роки, теж народився в США. Старший 18-річний син Северин вчиться в Австрії. Журналісти і блогери звернули увагу на те, що дитина, котра народилася в США, автоматично отримує американське громадянство.

Омелян пояснив, що Світлана Бевза полетіла в США в лютому, щоб брати участь в Нью-Йоркському тижні моди, де представляє свій бренд одягу. За його словами, під час показів вона захворіла, і лікар заборонив повертатися через загрозу для дитини.

Скільки міністри Гройсмана заробили в березніАваков отримав найбільшу зарплатню, заробітки Омеляна впали майже на 50 тисяч гривень, а Кутовому взагалі не заплатили.

«Пологи в США нами не планувалися, дружина перебувала на обліку в звичайному київському пологовому будинку», - заявив міністр.

За його словами, їм вдалося скористатися законами штату Нью-Йорк, які дають можливість безкоштовних пологів за допомогою безкоштовного страхового полісу.

Омелян підкреслив, що Марк відразу після народження в США був зареєстрований громадянином України в українському консульстві в Нью-Йорку, і Анна теж пройде цю процедуру в найближчі тижні.

«Я переконаний, що совок в найближчі 10-20 років вимре остаточно і питання громадянства точно не буде визначальним», - зазначив міністр.

Нагадаємо, Омелян намагався домовитися з Холодницьким у справі про незаконне збагачення.

Раніше НАБУ отримало доступ до документів ПриватБанку у справі Омеляна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: