Літати так літати. Омелян анонсував нові аеропорти в Україні

Читать на русском
Міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучив ідею щодо створення загальнодержавної програми будівництва нових аеропортів.

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян озвучив ідею щодо створення загальнодержавної програми будівництва нових аеропортів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це він заявив за підсумками поїздки в Закарпатську область.

«В першу чергу, ми робимо ставку на аеропорт в Ужгороді. Залишилися деякі формальності на рівні українсько-словацьких відносин. Ми повинні завершити ці процедури в першому півріччі і я сподіваюся, ми зможемо змонтувати необхідне авіаційне обладнання для повноцінного авіасполучення теж цьогороіч», - заявив міністр.

За його словами, повітряна гавань буде готова до прийому літаків і обслуговування пасажирів до зимової навігації, яка починається в кінці жовтня.

«Сьогодні ми відвідали потенційні місця де може бути розташований новий аеропорт, це може бути Хуст або Мукачево», - додав міністр.

Як повідомлялося, Міністерство інфраструктури України планує до 2020 року побудувати в Білій Церкві міжнародний аеропорт для вантажних і пасажирських перевезень. Вартість проекту оцінюється в 52 млн євро.

Нагадаємо, міністр інфраструктури Володимир Омелян не виконав обіцянку про те, що національний авіаперевізник SkyUp почне роботу в березні 2018 року.

Раніше ірландська авіакомпанія-лоукостер Ryanair і міжнародний аеропорт «Бориспіль» підписали спільний договір про співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: