Скільки міністри Гройсмана заробили в березні

Читать на русском

До початку квітня чиновники мали подати електронні декларації за 2017 рік і з'ясувалася цікава деталь – у деяких міністрів скоротилися доходи. Причому саме в тих, хто отримує найменші зарплати порівняно з колегами. Втім, не можна стверджувати, що це закономірність, тому що, як виявилося, можна отримувати середню міністерську зарплату, а доходи в сім'ї зростуть за рахунок вдалого продажу нерухомості своїй дружині. Ми вирішили подивитися, скільки заробили міністри Гройсмана в березні, й виявили, що в топ-чиновників також місяць від місяця відрізняється.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у березні заробив набагато менше за багатьох своїх підлеглих і розташувався на 19-му місці в рейтингу міністерських зарплат. Йому нарахували 36 тисяч 636 гривень.

Слідом за главою уряду на скромному 20-му місці опинився міністр інфраструктури Омелян, який заробив 34 тисячі 403 гривні – майже на 50 тисяч менше, ніж у лютому. Омелян офіційно заробляв більше за всіх у Кабміні за підсумками 2017 року, а в березні чомусь отримав менше за своїх заступників.

Найбільшу березневу зарплату отримав міністр внутрішніх справ Аваков, який заробив 193 тисячі 771 гривню. На другому місці розташувався міністр соціальної політики Рева, якому нараховано 76 тисяч 330 гривень, у той час як його заступник отримав 154 тисячі 899 гривень. Замикає трійку березневих лідерів міністр оборони Полторак, який заробив 66 тисяч 560 гривень.

Перший віце-прем'єр-міністр Кубів заробив 44 тисячі 39 гривень, а всі віце-прем'єри – по 43 тисячі 778 гривень.

Якщо говорити про найменші зарплати у членів Кабміну, то взагалі нічого не отримав міністр аграрної політики Кутовий, який у травні минулого року подав у відставку. Виконувачці обов'язків міністра охорони здоров'я Супрун нарахували 29 тисяч 15 гривень, а міністру інформаційної політики Юрію Стецю – 16 тисяч 180 гривень.

Детальніше – на інфографіках.

Які доходи у членів Кабміну зафіксовані в е-деклараціях – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: