ЄС запровадив персональні санкції проти Північної Кореї

Читать на русском
ЄС розширив персональні санкції проти КНДР, додавши в нього чотири персони, підозрювані в причетності до фінансування ядерної програми.

ЄС розширив персональні санкції проти КНДР, додавши в нього чотири персони, підозрювані в причетності до фінансування ядерної програми.

Як передає «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба Європейської служби зовнішніх дій у четвер, 19 квітня.

Трамп розповів про підготовку до зустрічі з лідером КНДРАмериканський президент пригрозив тим, що може різко покинути зустріч з лідером Північної Кореї, якщо вона не буде плідною.

«Рада додала чотирьох осіб у список людей, на яких поширюються обмежувальні заходи щодо КНДР. Ці чотири людини були причетні до сумнівної фінансової практики, яка, як передбачається, сприяла програмам КНДР, пов'язаним з ядерною зброєю, балістичними ракетами або іншими видами зброї масового знищення», - йдеться в повідомленні.

Таким чином, зазначене рішення збільшує персональний список санкцій до 59 осіб. Крім цих заходів, Євросоюз заморозив активи дев'яти організацій у рамках самостійно прийнятих санкцій.

Персональні санкції полягають в обмеженні на поїздки і заморожування активів.

Нагадаємо, в кінці лютого ЄС різко посилив економічні санкції проти Північної Кореї.

Нові заходи включали зниження квоти на експорт до КНДР усіх нафтопродуктів у чотири рази - з 2 млн барелів до 0,5 млн барелів на рік.

Нагадаємо, 30 березня, Рада безпеки ООН на прохання США запровадила нові санкції проти Північної Кореї.

Раніше в КДНР назвали умови, за яких підуть на ядерне роззброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: