ЗМІ розповіли про таємний візит екс-директора ЦРУ до КНДР

Читать на русском
Американські засоби масової інформації повідомили про візит колишнього керівника Центрального розвідуправління в Північну Корею.
Майк Помпео

Колишній директор Центрального розвідувального управління, державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео зробив надсекретний візит до Північної Кореї для зустрічі з лідером Кім Чен Ином в ролі посланника президента США Дональда Трампа.

Про це виданню The Washington Post розповіли джерела, які безпосередньо знають про поїздку, повідомляє «Слово і Діло».

За словами співрозмовників, незвичайна зустріч одного з найбільш довірених людей Трампа і північнокорейського диктатора є частиною спроби закласти фундамент для прямих переговорів між Трампом і Кім Чен Ином про денуклеаризацію.

Секретна поїздка, про яку раніше не повідомлялося, з'явилася незабаром після того, як Помпео був призначений держсекретарем.

«Я відчуваю оптимізм, що уряд Сполучених Штатів може встановити умови для цього належним чином, щоб президент і північнокорейський лідер могли провести цю розмову (яка) поставить нас на шлях досягнення дипломатичного результату, в якому Америка так відчайдушно – Америка і світ так відчайдушно потребують», – заявив Помпео в Комітеті з міжнародних відносин Сенату минулого тижня під час слухань за твердженням його на посаду держсекретаря США.

Водночас, ЦРУ відмовилося коментувати цю інформацію. Білий дім також відмовився від коментарів, заявивши, що не обговорюватиме поїздки директора ЦРУ. Дипломати в північнокорейській місії при ОНН в Нью-Йорку, яка є основним каналом повідомлень між Вашингтоном і Пхеньяном, теж відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, Трамп назвав нову дату зустрічі з лідером КНДР.

Раніше Японія стало відомо про підготовку Північною Кореєю до нового ядерного випробування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: