Трамп розповів про підготовку до зустрічі з лідером КНДР

Читать на русском
Американський президент пригрозив тим, що може різко покинути зустріч з лідером Північної Кореї, якщо вона не буде плідною.
Сіндзо Абе і Дональд Трамп

Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп висловив надію на плідну зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, проте попередив, що піде з зустрічі, якщо вона здасться йому не результативною.

Про це він заявив під час спільної прес-конференції з прем'єр-міністром Японії Сіндзо Абе у Флориді, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на агентство Reuters.

Трамп сказав, що його кампанія з «максимальнонр тиску» на КНДР триватиме доти, поки Пхеньян не здасть свою ядерну зброю.

Він також додав, що Вашингтон веде переговори про звільнення трьох американців, утримуваних Північною Кореєю, і «є хороші шанси на це». Водночас, президент США не відповів на питання репортера щодо того, чи буде це умовою для продовження саміту.

«Я сподіваюся на успішну зустріч», – сказав Трамп.

«Якщо мені здається, що ця зустріч не буде корисною, підготовка до неї зупиниться. Якщо під час зустрічі мені здається, що вона не приносить результатів, я покину її», – заявив він.

Нагадаємо, Трамп підтвердив таємну зустріч екс-директора ЦРУ, а нині державного секретаря США Майка Помпео з лідером КДНР, про яку раніше повідомляли ЗМІ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: