Радбез ООН запровадив нові санкції проти КНДР

Читать на русском
У п'ятницю, 30 березня, Рада безпеки ООН на прохання США ввела нові санкції проти Північної Кореї.

У п'ятницю, 30 березня, Рада безпеки ООН на прохання США ввела нові санкції проти Північної Кореї.

Про це повідомляє газета South China Morning Post, пишт «Слово і Діло».

Трамп визначився з часом зустрічі з лідером КНДРАмериканський президент Дональд Трамп підтвердив свої наміри зустрітися з головою КНДР Кім Чен Ином.

До чорного списку внесено 21 компанію, 27 судів і одну приватну особу в зв'язку зі звинуваченнями в контрабанді північнокорейських товарів, в основному нафти і вугілля.

Як зазначається, з фірм, що потрапили під санкції, лише 12 знаходяться в КНДР, інші - в Гонконзі, Сінгапурі, Самоа, на Маршаллових островах і Панамі.

Згідно з повідомленням, 12 кораблям, які не належать Північній Кореї, заборонено заходити до портів і вони повинні бути зняті з реєстрації, крім того активи решти 15 північнокорейських судів будуть заморожені, а 13 із них також заборонено заходити до портів.

Також під санкції потрапив тайванський бізнесмен Цан Юн Юань, який займався організацією контрабанди північнокорейського вугілля, причому переговори з представником КНДР проходили на території Росії.

Відзначається, що нинішні санкції - найбільші з грудня 2017 року, коли за рішенням Ради безпеки ООН поставки нафтопродуктів з Північної Кореї були скорочені майже на 90%. Також була введена заборона на поставки в КНДР різного роду мінералів, хімічних і електротоварів і деяких продуктів харчування.

Посол США в ООН Ніккі Хейлі заявила, що ці санкції, які є найбільшими, узгодженими комітетом ради, спрямовані на припинення незаконної контрабанди Північної Кореї.

«Затвердження цього історичного пакету санкцій є явною ознакою того, що міжнародне співтовариство об'єдналося в зусиллях з підтримки максимального тиску на північнокорейський режим», - сказала вона.

Раніше в КДНР назвали умови, за яких підуть на ядерне роззброєння.

А лідер КНДР Кім Чен Ин вперше з 2011 року покинув країну і вирушив на спеціальному поїзді в Пекін.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: