Оприлюднена частина «плівок Онищенка» з голосом Порошенка: реакція соцмереж

Читать на русском

Оприлюднена перша частина плівок Онищенка з голосом нібито президента України Петра Порошенка.
Слово і Діло

18 квітня в ефірі телеканалу NewsOne прозвучала перша частина «плівок Онищенка» (народного депутата-втікача – ред.) з голосом нібито президента України Петра Порошенка.

Розмова на записі датується січнем 2016 року. Йдеться про домовленість закрити кримінальне провадження проти екс-міністра екології Миколи Злочевського. Зокрема, Злочевський нібито передає, що безкоштовно поставив на скляний завод бізнес-партнера Порошенко Ігоря Кононенко газ на велику суму, але питання так і не було вирішене.

«Слово і Діло» з'ясовувало, що в соціальних мережах думають з приводу «плівок Онищенка».

«Хороша» історія про президента, про якого ніби й нового нічого не дізналися. «Роттердам плюс», Липецька фабрика, сліпий траст, Мальдіви, заробітки та крадіжки на армії своєї ж країни, продаж цукерок у підконтрольному Росії Придністров'ї, а тепер і «Коля хороший хлопець». Вибір є завжди. Ось біографія Муссоліні, а ось – Чаушеску. Обирайте, Петре Олексійовичу. І окремо для Артема Ситника, який заявив у 2017 році про «ліквідацію схем Онищенка». Артеме Сергійовичу, не існує схем Онищенка, є схеми вашого начальника Порошенка, організатора й керівника організованої злочинної групи», – написав Андрій Смирнов.

«До Порошенка є 100 питань і 100 тем, за які його обґрунтовано можна й потрібно і лаяти, і критикувати. Але коли раптом натовп біжить обговорювати якісь ідіотські плівки, то весь конструктив у критиці зупиняється. Чому? Тому що аудіо відмінно навчилися клеїти ще 20 років тому. А два роки, як навчилися ще й відмінно робити відео. Тож якби ініціатори не пошкодували бюджету, всі ці аудіо можна було б слухати з екрану, де б Онищенко й Порошенко разом гуляли в скафандрах на поверхні Марса. А Ілон Маск нетерпляче чекав би поруч – у ракеті з шашечками», – написав журналіст Максим Кухар.

«Ключова мета оприлюднення плівок Олександра Онищенка зараз – перешкодити Порошенку укласти союз із «Народним фронтом» і Гройсманом щодо створення об'єднаної політичної сили й висунення Порошенка єдиним кандидатом у 2019 році», – вважає журналіст Олександр Дубінський.

«Для кандидатів у президенти йти з таким компроматом на президентські вибори мовчки, вдаючи, що нічого не відбувається, – абсурд. Убивчий абсурд. Обидва фаворити президентських виборів стали фігурантом одного скандалу. Що ж, подивимося, яку вони дадуть відповідь. Але записи Онищенка стануть одним із важливих чинників передвиборчих перегонів», – написав журналіст Юрій Бутусов.

«Сам факт, що плівки Онищенка вчора звучали в ефірі телеканалу, вже дає право НАБУ, САП і будь-якому прокурору, навіть районної прокуратури, відкрити справу проти Порошенка. Адже доказова база в наявності. Це буде свого роду іспитом для Назара Холодницького та Артема Ситника, чи дійсно вони обірвали пуповину, яка пов'язує їх із головним кабінетом країни», – написав Сергій Биков.

Нагадаємо, в рамках справи народного депутата Олександра Онищенка суд визнав винним колишнього керівника ТОВ «Київпромсбут» Владислава Купріяненка, якому в схемі розкрадання коштів ПАТ «Укргазвидобування» була відведена роль відповідального за ведення фіктивних підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: