Скрипалів отруїли «Новачком» - швейцарська лабораторія

Читать на русском
Лабораторія Швейцарії не сумнівається у висновках британської лабораторії Портон Даун про те, що Сергія і Юлію Скрипалів отруїли речовиною Новачок.

Лабораторія у Шпіці Швейцарського федерального інституту з ядерного, біологічного та хімічного захисту не сумнівається у висновках британської лабораторії Портон Даун про те, що Сергія і Юлію Скрипалів отруїли речовиною «Новачок».

Як пише «Слово і Діло», про це йдеться у Twitter лабораторії у відповідь на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що лабораторія у Шпіці ідентифікувала речовину як BZ, яке перебувала на озброєнні країн НАТО.

Україна висилає російських дипломатів через отруєння Скрипаля: реакція соцмережУкраїна вишле 13 російський дипломатів через отруєння Скрипаля в Британії. Що про це думають у соціальних мережах – у матеріалі Слова і Діла.

«Тільки ОЗХЗ (Організація із заборони хімічної зброї) може прокоментувати цю заяву. Але ми можемо повторити те, що ми заявили 10 днів назад: ми не сумніваємося, що Портон Даун визначив «Новачок». Портон Даун - як і Шпіц - це лабораторія, призначена для ОЗХЗ. Стандарти в перевірці настільки жорсткі, що можна довіряти висновкам», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 14 квітня глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що, за інформацією дослідницької лабораторії у Шпіці (Швейцарія), при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів було використано речовину BZ, яка перебувала на озброєнні США, Великобританії та інших країн НАТО.

12 квітня Організація із заборони хімічної зброї підтвердила висновки Британії про отруєння в Солсбері.

Британська розвідка вважає, що речовина «Новачок» була виготовлена на російській військовій дослідницької базі в Саратовській області.

Росія заперечує причетність до отруєння сім'ї Скрипаля у Великобританії і стверджує, що «Новачок» на її території ніколи не виготовляли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: