Експерти ОЗХЗ оприлюднили підсумки розслідування у справі Скрипаля

Читать на русском
Експерти Організації із заборони хімічної зброї завершили вивчення обставин інциденту в Солсбері і передали свій звіт Великобританії.

Експерти Організації із заборони хімічної зброї завершили вивчення обставин інциденту в Солсбері і передали свій звіт Великобританії.

Як інформує «Слово і Діло», зазначається, що в четвер, 12 квітня, організація направить свої висновки всім країнам-членам організації, пише Daily Mail з посиланням на британський МЗС.

Фейкова історія: Росія звинуватила Британію у фабрикації «справи Скрипаля»На засіданні Ради Безпеки ООН Російська Федерація звинуватила Великобританію в фабрикації справи Сергія Скрипаля.

«Відповідно до встановленої практики вони передали нам остаточну версію звіту як державі, за запитом якої він був зроблений», - заявив представник британського міністерства.

Він також зазначив, що Лондон попросив ОЗХЗ поширити текст серед країн-учасниць Конвенції з хімічної зброї, включаючи Росію, і опублікувати основні висновки, щоб усі могли їх побачити о 12.00 (14.00 за Києвом).

Раніше повідомлялося, що Юлію Скрипаль виписали з окружної лікарні в Солсбері, але її лікування не закінчено. За даними ЗМІ, після виписки дівчину доставили в госпіталь на одній з британських військових баз.

Нагадаємо, 4 березня колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його дочка були знайдені без свідомості на лавці біля торгового центру в британському Солсбері і в критичному стані доставлені в лікарню.

Великобританія дійшла висновку, що Росія причетна до отруєння Скрипалів і використовувала для цих цілей нервово-паралітичну речовину Новичок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: