Справа Януковича: захист залишив суд

Читать на русском
Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, перейшов до стадії судових дебатів.

Оболонський районний суд Києва, який розглядає справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича, перейшов до стадії судових дебатів.

Про це оголосив головуючий суддя Владислав Дев'ятко на засіданні в четвер, 19 квітня, й надав слово стороні звинувачення, пише «Слово і Діло».

Справа Януковича: суд розшукує адреси свідківОсновна частина свідків захисту Віктора Януковича у справі про державну зраду проживають у Москві.

Захист Януковича заявив, що це рішення «не законне і прийнято під грубим політичним тиском».

Адвокати заявили, що позбавлені клієнтом можливості брати участь в дебатах до моменту, коли будуть заслухані всі свідки і розглянуті всі матеріали захисту.

За словами адвоката Віталія Сердюка, ще не допитані більше 10 свідків захисту.

На це суддя запевнив, що розуміє неготовність з боку захисту до дебатів на даний момент і запевнив, що не буде давати слово адвокатам до 1 травня, а тепер слово має звинувачення.

Сердюк перебив прокурора Руслана Кравченко і оголосив, що в знак протесту адвокати залишають зал судового засідання.

Дев'ятко зупинив прокурора і пояснив, що, з огляду на обставини, що склалися, оголошує перерву в засіданні до 10.00 3 травня.

Нагадаємо, що Януковича підозрюють в скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Раніше суд долучив до справи про держзраду листи з погрозами Януковичу від Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: