Справа Януковича: суд розшукує адреси свідків

Читать на русском
Основна частина свідків захисту Віктора Януковича у справі про державну зраду проживають у Москві.

Основна частина свідків захисту Віктора Януковича у справі про державну зраду проживають у Москві.

Про це на засіданні Оболонського суду заявив захисник Януковича Віталій Сердюк, пише «Слово і Діло».

«Основна частина свідків, за винятком Клюєва, проживають на території Російської Федерації, в місті Москві», – сказав він.

Адреси проживання свідків екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, колишнього голови МВС України Віталія Захарченка, екс-командувача внутрішніх військ МВС України Станіслава Шуляка, екс-міністра оборони Павла Лебедєва, екс-начальника Служби безпеки президента України УДО Костянтина Кобзаря та екс-працівника охорони президента Сергія Бернацького захист не надав.

«Щодо адреси проживання, то була вимога суду надати адресу для надіслання повістки», – спробував виправдатися Сердюк.

Однак суддя Владислав Дев’ятко зауважив, що була вимога суду надати саме ті адреси, за якими свідки проживають.

«Суд переконував сторону захисту, що захист може надати ці адреси конфіденційно, без розголошення стороні обвинувачення. Але захист не наддав», – сказав суддя.

На це захисник Януковича сказав, що спробує з’ясувати адреси проживання у свідків. Водночас Дев’ятко нагадав, що на допит свідків у захисту залишилося 4 дні.

Хто із «сім'ї» Януковича залишився в списку санкцій Ради ЄСЯк змінювався перелік колишніх українських чиновників, які потрапили під санкції ЄС, протягом 2014-2018 років і чому з кожним роком із нього виключають одіозних функціонерів?

«Тому суд залишається на своїй позиції, що ми допитуємо – задля забезпечення права на захист Віктора Януковича – цих свідків шляхом відеоконференції. Однак, враховуючи, що Янукович обвинувачується в злочинних діях на користь Російської Федерації, ми їх допитаємо без залучення компетентних органів Російської Федерації», – сказав суддя.

Сердюк заперечував проти цього й просив надати можливість допитувати свідків до 1 травня.

22 лютого захисники екс-президента Віктора Януковича попросили суд надіслати до Росії повістки для виклику на допит Миколи Азарова, Віталія Захарченка та інших екс-посадовців, які втекли з України.

Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Розгляд справи про держзраду Януковича планували завершити до 20 квітня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: