Савченко пройшла експертизу на осудність

Читать на русском
19 квітня нардеп Надія Савченко, підозрювана в підготовці терактів та повалення державної влади, пройшла експертизу на осудність.

19 квітня нардеп Надія Савченко, підозрювана в підготовці терактів та повалення державної влади, пройшла експертизу на осудність.

Як пише «Слово і Діло», про це «Українській правді» повідомив її адвокат Олег Соловей.

Савченко звинуватила СБУ в тортурахНародний депутат Надія Савченко назвала тортурами намір слідства примусово взяти в неї зразок слини.

«Сьогодні була експертиза на осудність. Це обов'язкова експертиза на перевірку стану осудності. Вона проводиться в будь-якому кримінальному провадженні. Перевіряється, чи усвідомлювала людина здійснювані дії», – сказав Соловей.

На запитання, чи пройшла Савченко цю експертизу й, відповідно, визнана чи осудною, захисник сказав: «Думаю, що так, хоча письмового висновку лікаря з цього приводу немає, думаю, що пройшла».

Як повідомив присутній на експертизі інший адвокат Савченко Дмитро Бугай, експертиза тривала близько 2 годин. Він додав, що Савченко, «як завжди, поводилася спокійно, врівноважено, логічно, послідовно».

За словами адвоката, висновку вони очікують через кілька днів. Якщо буде дозвіл слідчого, то його озвучать громадськості.

Разом із тим Соловей додав, що на 20 квітня запланована зустріч слідчого в справі керівника «Офіцерського корпусу» Володимира Рубана із Савченко.

Савченко провалила обіцянку продовжувати голодування до свого звільненняНардеп не дотримала слова й перервала голодування, яке оголосила на знак протесту проти арешту за підозрою в підготовці терактів і поваленні державної влади.

«Оскільки завершуються терміни в справі Рубана, і їх продовжуватимуть, то завтра слідчий зустрічатиметься із Савченко, щоб повідомити про продовження термінів розслідування справи. Їй мають повідомити, оскільки вона проходить у цій справі», – пояснив Соловей.

Нагадаємо, 17 квітня Савченко завершила процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа, яка почалася ще 13 числа.

13 квітня допит на поліграфі Савченко був припинений через те, що арештована голодує, а тому провести процедуру коректно неможливо.

Савченко інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, приготування до терористичного акту, сприяння терористичної організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами й вибуховими речовинами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: