Савченко провалила обіцянку продовжувати голодування до свого звільнення

Читать на русском
Нардеп не дотримала слова й перервала голодування, яке оголосила на знак протесту проти арешту за підозрою в підготовці терактів і поваленні державної влади.
Надія СавченкоСлово і Діло

Народний депутат України Надія Савченко провалила обіцянку, що продовжить голодування до того дня, поки не опиниться на волі.

Таку обіцянку вона дала 12 квітня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Я продовжую головування до того дня, поки не буду на волі й не зможу повноцінно захищатися в судах та захищати себе, свою родину, своїх близьких та народ України, поки не зможу повноцінно виконувати свою діяльність як народного депутата України та політичну діяльність», – написала Савченко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, нардеп Надія Савченко, підозрювана в підготовці терактів та поваленні державної влади, була арештована судом на 60 діб, після чого оголосила голодування. Її адвокат Олег Соловей 13 квітня 2018 року повідомив, що Савченко погодилася перервати голодування на три дні, щоб пройти допит на поліграфі. Як пояснив юрист, цю процедуру неможливо пройти в стані голодування. Через виснаження організму серце б'ється нерівномірно й підвищується температура тіла, тому результати експертизи будуть спотворені.

Адвокат повідомив, що Савченко їстиме ті продукти, які дозволили в її стані вживати лікарі ІТТ, а через три дні вона зможе взяти участь у допиті на поліграфі.

У своїй заяві Савченко зазначила, що погоджується на прийом їжі протягом трьох днів. Таким чином, вона провалила обіцянку продовжувати голодування доти, доки не опиниться на волі.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Савченко дала 38 обіцянок, з яких 4 виконала, а 15 – провалила.

Нагадаємо, адвокат Надії Савченко повідомив, що вона відновила голодування, яке перервала на три дні заради експертизи на поліграфі.

Раніше вона погодилася поїсти заради поліграфа.

Також ми писали, що Савченко провалила обіцянку пройти поліграф, щойно матиме таку нагоду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: