Суд заарештував бізнес-центр у Києві

Читать на русском
Суд наклав арешт на бізнес-центр загальною площею 10,5 тисяч квадратних метрів, що належить інвестиційній компанії Dragon Capital.

Суд наклав арешт на бізнес-центр загальною площею 10,5 тисяч квадратних метрів, що належить інвестиційній компанії Dragon Capital.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як влада виконує свої обіцянки щодо забезпечення житлом силовиківЧому мери міст виконують квартирні обіцянки краще за міністрів, коли добудують військове містечко в Широкому Лані та гуртожитки для контрактників, розбиралося Слово і Діло.

Згідно з даними Єдиного держреєстру судових рішень, відповідне рішення Печерський районний суд Києва ухвалив 6 квітня 2018 року за клопотанням Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження, порушеного в листопаді минулого року проти ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс». Арешт передбачає заборону на відчуження об'єкта.

За даними Єдиного держреєстру, станом на 19 квітня 2018 року власниками ТОВ виступають компанії «Драгон Капітал Інвестментс Лімітед» і «Драгон Капітал Холдинг Лімітед». Як випливає з даних реєстру, новий керівник в «Ірпінь-Будпроект-Плюс» Олександр Фощан був призначений 26 січня 2018 року (Антимонопольний комітет повідомив про надання Dragon Capital Investments Limited дозволу на купівлю підприємства 19 січня).

Як вказується в тексті рішення суду, в рамках кримінального провадження розслідується зловживання службовим становищем посадових осіб департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації та незаконна видача дозвільних документів, що спричинило тяжкі наслідки.

Крім того, розслідується підробка документів та їх використання за попередньою змовою посадовими особами ТОВ «Ірпінь-Будпроект-Плюс».

У рішенні йдеться про те, що будівля БЦ є пам'яткою культурної спадщини (житловий будинок 1908-1910 рр. будівництва за адресою вул. Велика Васильківська, 98) й, відповідно до інформації Міністерства культури, ТОВ мало лише історико-містобудівне обґрунтування реабілітації будівлі-пам'ятки архітектури місцевого значення.

При цьому КМДА в 2009 році надала дозвіл «Ірпінь-Будпроект-Плюс» на проектування та реконструкцію будівлі з будівництвом офісного комплексу з підземним паркінгом.

«Власником, починаючи з 2011 року, були проведені будівельні роботи, в результаті яких був знищений зазначений об'єкт культурної спадщини, а на його місці збудований торговий центр, при цьому органом місцевого самоврядування надавалися дозволи про проведення реконструкції», – йдеться в рішенні суду.

Крім того, за даними ГПУ, компанія не сплатила до міського бюджету пайову участь у розмірі 4,4 млн грн.

Нагадаємо, Dragon Capital Investments Limited входить до групи компаній «Драгон Капітал», заснована в 2000 році і є однією з найбільших на інвестринку України. Працює у сфері прямих інвестицій і фінансових послуг, надає повний спектр інвестиційно-банківських і брокерських послуг для корпоративних і приватних клієнтів.

Кінцевим бенефіціаром у держреєстрі зазначений громадянин Чехії, президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала.

Раніше Гройсман розповів, як залучатимуть інвестиції в Україну.

Також стало відомо, що влада Києва «пробачила» забудовникам близько 2 мільярдів гривень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: