Порошенко анонсував, коли буде відповідь щодо створення помісної церкви

Читать на русском
Петро Порошенко розраховує, що рішення щодо надання автокефалії православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Президент України Петро Порошенко розраховує, що рішення щодо надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні буде прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі.

Про це глава держави заявив у вівторок, 17 квітня, під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та керівниками парламентських фракцій, пише «Слово і Діло».

Церковне питання: які закони можуть примирити вірян в УкраїніНардепи так і не наважилися розглянути законопроекти, що дозволяють громаді самостійно вирішувати, до якого патріархату належати та кому віддати будівлю церкви.

«Дуже сподіваюся, що це рішення (про надання Томосу про автокефалію православній церкві в Україні - Ред.) може бути прийняте до 1030-річчя Хрещення України-Русі», - сказав Порошенко.

1030-річчя Хрещення України-Русі українці будуть відзначати у липні цього року.

Як відомо, президент Порошенко написав офіційне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія І із проханням надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні і попросив Верховну Раду підтримати відповідне звернення.

Нагадаємо, Порошенко під час візиту до Туреччини у великодні свята провів зустріч зі Вселенським Патріархом Варфоломієм І.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: