Експерти назвали найбільш спортивні країни Європи

Читать на русском
Експерти назвали жителів Швеції, Данії та Фінляндії самими спортивними європейцями, відповідно до рівня фізичної активності.

Експерти назвали жителів Швеції, Данії та Фінляндії самими спортивними європейцями, відповідно до рівня фізичної активності.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Ліга.нет».

Найвищий рівень фізичної активності відзначений в Швеції, Данії та Фінляндії, трохи нижче - в Словенії, Нідерландах, Бельгії, Німеччині, Люксембурзі, Великобританії, Франції, Австрії, Ірландії та на Мальті.

Мало уваги приділяють фізичній підготовці в Румунії, Угорщині, Італії, Польщі та Португалії.

Найгірше ситуація в Болгарії і Греції.

Решта країн ЄС (Латвія, Литва, Естонія, Іспанія, Чехія, Словаччина та Кіпр) займають проміжне положення.

Причинами можна побачити відмінностей вчені називають рівень освіченості, характер трудової діяльності і фінансовий стан населення досліджених країн.

Проведений вченими аналіз заснований на матеріалах спеціального опитування, отриманих Європейською комісією. Він включає дані приблизно про 27 тисячах громадян ЄС (без Хорватії, яка при підготовці документа не входила до Євросоюзу) старше 15 років.

Нагадаємо, згідно з дослідженням британського університету Лафборо, для ого, щоб отримувати користь для здоров'я, людині досить займатися спортом один день в тиждень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: