Розенко не встиг провести перерахунок пенсій усім військовим пенсіонерам до початку квітня

Читать на русском
Віце-прем'єр провалив свою обіцянку про те, що всі військові пенсіонери до початку квітня вже отримають підвищені пенсії. Натомість він пообіцяв, що це відбудеться до 1 травня.
Павло РозенкоСлово і Діло

Віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко провалив обіцянку про те, що всі військові пенсіонери протягом березня-початку квітня 2018 року отримають перерахунок пенсій.

Таку обіцянку він дав 2 березня 2018 року, нагадує «Слово і Діло».

«Ми виконуємо свою обіцянку про те, що перерахунок пенсій військовим пенсіонерам буде зроблений із 1 січня 2018 року. Зараз якраз іде процес перерахунку, й перші кошти люди почнуть отримувати за додатковими відомостями вже в березні. Тобто в березні-початку квітня, я впевнений, усі військові пенсіонери отримають перерахунок», – запевнив Розенко.

Нагадаємо, в лютому 2018 року Кабмін ухвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям із 1 січня в середньому на 1,5 тисячі гривень. Підвищені пенсії мали отримати 498 тисяч військових у відставці.

Але вже 11 квітня 2018 року віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко повідомив, що пенсії всім військовим пенсіонерам будуть перераховані до 1 травня 2018 року. Затримка пов'язана з тим, що не всі відомства подали необхідні документи для перерахунку. Він уточнив, що лише Нацгвардія надала потрібні довідки в повному обсязі. Доводиться чекати документи від СБУ, Мінінфраструктури, Мін'юсту та УДО. До речі, кількість пенсіонерів, які претендують на перерахунок, зросла до 544 тисяч осіб.

«Сьогодні з 544 тисяч військових пенсіонерів, які потребують перерахунку пенсій, ми маємо довідки лише для близько 500 тисяч пенсіонерів. Є певні питання й щодо пришвидшення роботи обласних управлінь Пенсійного фонду, адже станом на сьогодні оброблено лише біля 72% тих довідок, які вже надані», – зазначив Розенко, додавши, що до середини квітня підвищені виплати отримали 316 тисяч осіб.

І не встигнувши виконати одну «пенсійну» обіцянку, він одразу ж зробив нове запевнення: «Безумовно, перерахунок пенсій військовим пенсіонерам має свою специфіку, яка полягає в багатокроковості цієї проблеми, але ще раз наголошую: до 1 травня всі пенсії мають бути перераховані й виплати мають бути здійснені в повному обсязі».

Незважаючи на те, що частина військових пенсіонерів уже отримують підвищені виплати, обіцянка віце-прем’єра отримує статус «не виконано», оскільки були зірвані чіткі терміни її виконання й не всі почали отримувати більше грошей.

Згідно з моніторингом «Слова і Діла», Розенко дав 79 обіцянок, з яких 34 виконав, а 20 – провалив.

У чому проблеми накопичувальної системи й виплати пенсій, читайте за посиланням.

Які доходи в членів Кабміну – на інфографіці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: